KJØTPRODUKSJON: Silje Sværen er éin av to bønder i merkevaresamarbeidet Buhagen på Skiftun. (Foto: Morten Hetland)

Nisjeprodukt frå Jøsneset

Morten Hetland

Morten Hetland

I haust blir det slakta 100 villsaulam og 14 jersey-kalvar frå garden til Silje Sværen på Jøsneset. På nabogarden tappar Jostein Hjorteland 7.000 liter eplemost kvart år.
KJØT: Silje Sværen står bak kjøtproduksjonen til Buhagen. (Foto: Morten Hetland)

Kjøtet frå garden til Øyvind Oaland og Silje Sværen blir selt som merkevara Buhagen. Buhagen er òg namnet på eplemosten som Jostein og Berit S. Hjorteland tappar på nabogarden.

– Me har eigentleg ein relativt liten mjølkekvote, og måtte difor spe på med noko anna. Det er ingenting i landbruket som blir til gull, så her må me skrapa saman det me kan, fortel Silje Sværen.

Dette var grunnen til at ho og mannen bygde opp eit produksjonslokale og starta opp Buhagen saman med naboane Jostein og Berit S. Hjorteland.

På produktlista til Buhagen finn ein mellom anna pinnakjøt, fenalår, fårikålkjøt og lammesteik av villsau, samt indrefilet, ytrefilet, entrecote, mørbrad og flatbiff av jersey-kalvar. Dessutan blir det tappa frisk og fyldig eplemost på flasker og kartong.

EPLEMOST: Jostein Hjorteland tappar Buhagen Eplemost på garden sin på Skiftun. (Foto: Morten Hetland)

– I vår produksjon blir det ofte små volum av mange produkt. Eg trur ikkje me greier å konkurrera med dei store leverandørane, men det er heller ikkje noko mål. Dette gjer me mest for å behalda litt av verdiskapinga sjølv,fortel dei.

– God mat er heldigvis i vinden for tida. Me har våre trufaste kundar, og mange av dei handlar av oss meir som privatpersonar enn næringsdrivande. Då bør produkta absolutt vera bra, konkluderer Silje og Jostein.

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
E-post
Share on print
Print
mood_bad
  • Ingen vurderingar.
  • Skriv ein kommentar
    MAGASIN

    Andre artiklar:

    Bygg og anlegg

    Graving og transport som livsstil

    Lars Gunnar Jansen (49) byrja sin yrkesaktive karriere for 33 år sidan. Han har drive med anleggsarbeid og kjørt lastebilar og gravemaskinar i meir enn halve livet. Jobben hans har blitt ein livsstil.

    Les meir »
    Ut på tur

    Segnomsuste Tverrgjøvle

    Me er heldigvis rikt velsigna med flotte og interessante turmål i vår del av landet. Når ein får spørsmål om å velja seg ein tur, ja, så er utvalet stort.

    Les meir »
    Samferdsel

    Att og fram i 50 år

    MF «Jøsenfjord-ferjen» var det siste som mangla for å kunna opna Ryfylkevegen mellom Sandnes og Sand i 1965. I 50 år har ferjene skyssa bilar og passasjerar trygt over fjorden.

    Les meir »
    Mat og drikke

    Nisjeprodukt frå Jøsneset

    I haust blir det slakta 100 villsaulam og 14 jersey-kalvar frå garden til Silje Sværen på Jøsneset. På nabogarden tappar Jostein Hjorteland 7.000 liter eplemost kvart år.

    Les meir »
    Fritid

    Drøymer om OL

    Tomas Krasikovas (30) er blant dei fire beste fektarane i Noreg. – OL er ein stor draum for meg, seier Tomas til Mitt Hjelmeland.

    Les meir »